Bemanningsstyrkan, som ingår i Veddestagruppen, är etablerad i Stockholmsregionen och har en strategi för geografisk expansion. Veddestadgruppen arbetar på nordisk nivå, och efterfrågan på tjänster i de andra nordiska länderna har fått Bemanningsstyrkan att leta efter en stark partner som förstår den norska marknaden.

”Efter omfattande forskning på den norska marknaden hittade vi Dreamwork, som växer starkt och har ett gott rykte. Vi har samma värderingar och samma tankesätt, och den spetskompetens som vi har på varje sida kompletteras väl och täcker stora delar av branschen”, säger Tony Barosen, VD för Bemanningsstyrkan.

Fokus på digitalisering

Dreamwork är ett teknikdrivet företag och ett av de företag som har den högsta tillväxten i branschen de senaste åren. Organisationen har vuxit från 1 anställd till 40 anställda på fem kontor under tre år och har etablerat sig som en av de ledande rekryterings- och bemanningsbyråerna i Norge när det gäller användning av digitala verktyg och digital marknadsföring.

”Dreamwork har kommit långt i den viktiga digitaliseringen idag. Marknadskonceptet är väl beprövat på den norska marknaden och Bemanningsstyrkan kan implementera samma koncept i Sverige med garanterat goda resultat”, säger Barosen.

Det finns ett stort behov av skandinavisk talande personal i Norge och det finns brist på kandidater. Genom den nya anläggningen kommer bemanningsgruppen att kunna leverera svenska kandidater till den norska marknaden och erbjuda befintliga nordiska kunder tjänster i Norge.

”Fördelen för kunderna är att vi får en mycket starkare plattform som genererar fler kandidater av mycket hög kvalitet. Tillsammans förstärker vi också ett antal funktioner så att vi kan uppfylla våra kunders önskemål ännu mer”, fortsätter Barosen.

Internt

Fördelen för personalen i Bemanningsstyrkan och Dreamwork är att det finns mycket kompetens och erfarenhet som kan delas mellan företagen. Genom att effektivisera processer och ökade back-office-funktioner kommer du att kunna arbeta med hög kvalitet på alla nivåer.

”Processen med att implementera och utbyta resurser och expertis pågår och vi ser fram emot att arbeta mot varandras portföljer. Vi är mycket nöjda med att ha fått en solid ägare som är engagerad och vill ha god tillväxt. Det blev ett naturligt val i den process vi har gått igenom genom att välja Bemanningsstyrkan som vår partner”, säger Tom Ødegaarden, VD för Dreamwork Group AS.

 

För mer information:

Tony Barosen, VD för Bemanningsstyrkan, e-post: tony@veddestagruppen.se, tel: +46766348137

Soheil Seyedi, försäljnings- och marknadschef på Dreamwork, e-post: ss@dreamwork.no, tel: +4740055510

 

Om företagen:

Bemanningsstyrkan / Veddestagruppen – Staffing Force är en auktoriserad bemannings- och rekryteringsbyrå belägen i Rosersberg norr om Stockholm. De omsätter cirka 100 miljoner SEK (2018) och har 160 anställda. Bemanningsstyrkan är en del av Veddestagruppen, som verkar inom lager, transport, 3PL och fälttjänster. De andra företagen är Veddesta Distribution AB, Veddesta Transport AB och Multi Logistik Stockholm AB. Totalt uppgick försäljningen till 240 miljoner kronor under 2018. Företagen har funnits i över 20 år och är väl integrerade i sina affärsområden med gott rykte.

Dreamwork Group AS – Dreamwork arbetar med rekrytering och bemanning på landsbasis och tillhandahåller tjänster till både den privata och den offentliga sektorn inom en mängd olika discipliner. Vi fokuserar på att vara en professionell och framtidsinriktad partner för våra kunder. Vi arbetar ständigt för att vara först när det gäller nya och spännande tankesätt. Alla våra rådgivare är certifierade i Psycruit, ett verktyg för personlighetsanalys och färdighetstest.