Gigstr om Sveriges framtidsutveckling för rekryteringsmetoder

I en debattartikel berättade Rasmus Solholm, CEO och grundare av gigekonomibolaget Gigstr om ansvaret för Sveriges framtidsutveckling inom rekryteringsmetoder som ska framhäva tillväxtpotentialen.

Efter kritik från arbetsmarknadsminister Eva Nordmark har Solholm valt att kliva in med ett utförligt och beaktansvärd svar.

Fördelarna med gigekonomin är flera. Det som krävs är att våga använda denna typen av rekrytering och lita på att gigbaserat arbete har stor potential till att innebära flexibilitet för tillväxt. Flertalet start-ups har använt sig av just denna teori, och tack vare det kommit undan de större kostnaderna vad gällande att anställa.

Solholm menar på att seriösa branschaktörer måste sluta tro att gigekonomin är synonymt med otrygga arbetsförhållanden. Tvärtom väcker det möjligheter – arbetstagaren likväl arbetsgivaren.

Gigstr - Portfolio News at PEQ Invest

”Om du har ett projekt med ett start- och slutdatum – varför anställa någon tillsvidare? När du jobbar i projekt kan du dessutom mäta prestationen enklare, och väga den mot kostnaden.”

Rasmus Solholm, CEO och grundare av gigekonomibolaget Gigstr

Contact

Jakobsbergsgatan 13

111 74 Stockholm

Box 3902

 

Telefon: +46 8 124 56 100

E-post: info@peqab.se

Contact

Jakobsbergsgatan 13

111 74 Stockholm

Box 3902

 

Telefon: +46 8 124 56 100

E-post: info@peqab.se

English