PEQ - innehav i TM Progress till Kiilto Oy

PEQ har under innehavsperioden arbetat intensivt med att utveckla Bolaget till att bli den ledande leverantören av flytspackel mot byggindustrin, bl.a. genom utbyggnad av tillverkningsanläggningen, rekrytering av nyckelpersoner, tilläggsförvärv och försäljningsstrategier. Expansionen gick fortare än planerat och Bolaget är nu redo att ta nästa steg som en del av Kiilto koncernen.

PEQ Invest II (”PEQ”) har avyttrat hela sitt innehav i TM Progress AB (”Bolaget”) till det finska företaget Kiilto Oy.

Kiilto Oy, som ingår i koncernen Kiilto Family, har förvärvat samtliga aktier i TM Progress av investmentbolaget PEQ och TM Progress verkställande ledning. TM Progress tillverkar avjämningsmassor och bruk för professionell användning och levererar dem både som material och entreprenadtjänst. Företaget grundades 1974 och har verksamhet i hela Sverige. TM Progress omsätter cirka 280 MSEK.

”Företagsförvärvet är en del av Kiiltos tillväxtstrategi och internationalisering. TM Progress är vad gäller företags- och servicekultur och produktutbud en naturlig del av Kiiltos internationella expansion. Jag är övertygad om att vi till följd av sammanslagningen kan ge våra kunder i Sverige en allt bättre service och utveckla vår verksamhet som samarbetspartner till byggexperter, även i Finland och våra andra verksamhetsländer”

Anssi Asikainen, VD för Kiilto Oy
TM Progress - Kiilto Oy

Kiilto har sedan tidigare ett fristående bolag i Sverige, Kiilto AB. TM Progress fortsätter dock som ett separat och fristående bolag i Kiiltofamiljen. Genom förvärvet ökar personalstyrkan på Kiilto med cirka 40 personer. Genom att TM Progress har egna produktionsanläggningar i Hallstahammar och i Örnsköldsvik, där företagets huvudkontor också finns, så utvidgas Kiiltos tillverkning även till Sverige.

Kiilto har sedan tidigare ett fristående bolag i Sverige, Kiilto AB. TM Progress fortsätter dock som ett separat och fristående bolag i Kiiltofamiljen. Genom förvärvet ökar personalstyrkan på Kiilto med cirka 40 personer. Genom att TM Progress har egna produktionsanläggningar i Hallstahammar och i Örnsköldsvik, där företagets huvudkontor också finns, så utvidgas Kiiltos tillverkning även till Sverige. Dessutom tar Kiilto över TM Progress dotterbolag, Injo Golv AB, som är specialiserat på fogfria golvbeläggningar. Injo Golv finns i Stockholm och grundades 2002. Företaget förvärvades av TM Progress i januari 2017.

Ove Sigvardsson, vd för TM Progress, berättar att alla på företaget förhåller sig entusiastiska och tillitsfulla till den nya ägaren.

”Vår verksamhet har alltid utgått från kvalitet och kundfokus. Vi utvecklar våra lösningar tillsammans med våra kunder och vill erbjuda övergripande lösningar som bäst gynnar dem. Vi har mycket gemensamt med Kiilto, inte minst vår grundläggande syn på långsiktighet, samarbete och vikten av hållbar utveckling. Jag är övertygad om att TM Progress kan komplettera Kiiltos affärsverksamhet på ett utomordentligt sätt. Som en del av Kiilto har vi utmärkta möjligheter att växa i de nordiska länderna.”

Ove Sigvardsson, vd för TM Progress

För ytterligare information, var god kontakta:
Greger Ericsson, verkställande direktör PEQ Invest II AB, 070- 873 57 75
Ove Sigvardsson, verkställande direktör TM Progress AB, 070-238 47 66

Contact

Jakobsbergsgatan 13

111 74 Stockholm

Box 3902

 

Telefon: +46 8 124 56 100

E-post: info@peqab.se

Contact

Jakobsbergsgatan 13

111 74 Stockholm

Box 3902

 

Telefon: +46 8 124 56 100

E-post: info@peqab.se

English