PEQ Invest II (”PEQ”) har avyttrat hela sitt innehav i TM Progress AB (”Bolaget”) till det finska företaget Kiilto Oy.

PEQ har under innehavsperioden arbetat intensivt med att utveckla Bolaget till att bli den ledande leverantören av flytspackel mot byggindustrin, bl.a. genom utbyggnad av tillverkningsanläggningen, rekrytering av nyckelpersoner, tilläggsförvärv och försäljningsstrategier. Expansionen gick fortare än planerat och Bolaget är nu redo att ta nästa steg som en del av Kiilto koncernen.

Kiilto Oy, som ingår i koncernen Kiilto Family, har förvärvat samtliga aktier i TM Progress av investmentbolaget PEQ och TM Progress verkställande ledning. TM Progress tillverkar avjämningsmassor och bruk för professionell användning och levererar dem både som material och entreprenadtjänst. Företaget grundades 1974 och har verksamhet i hela Sverige. TM Progress omsätter cirka 280 MSEK.

”Företagsförvärvet är en del av Kiiltos tillväxtstrategi och internationalisering. TM Progress är vad gäller företags- och servicekultur och produktutbud en naturlig del av Kiiltos internationella expansion. Jag är övertygad om att vi till följd av sammanslagningen kan ge våra kunder i Sverige en allt bättre service och utveckla vår verksamhet som samarbetspartner till byggexperter, även i Finland och våra andra verksamhetsländer”, berättar Anssi Asikainen, vd för Kiilto Oy.

Kiilto har sedan tidigare ett fristående bolag i Sverige, Kiilto AB. TM Progress fortsätter dock som ett separat och fristående bolag i Kiiltofamiljen. Genom förvärvet ökar personalstyrkan på Kiilto med cirka 40 personer. Genom att TM Progress har egna produktionsanläggningar i Hallstahammar och i Örnsköldsvik, där företagets huvudkontor också finns, så utvidgas Kiiltos tillverkning även till Sverige

Dessutom tar Kiilto över TM Progress dotterbolag, Injo Golv AB, som är specialiserat på fogfria golvbeläggningar. Injo Golv finns i Stockholm och grundades 2002. Företaget förvärvades av TM Progress i januari 2017

Ove Sigvardsson, vd för TM Progress, berättar att alla på företaget förhåller sig entusiastiska och tillitsfulla till den nya ägaren.

”Vår verksamhet har alltid utgått från kvalitet och kundfokus. Vi utvecklar våra lösningar tillsammans med våra kunder och vill erbjuda övergripande lösningar som bäst gynnar dem. Vi har mycket gemensamt med Kiilto, inte minst vår grundläggande syn på långsiktighet, samarbete och vikten av hållbar utveckling. Jag är övertygad om att TM Progress kan komplettera Kiiltos affärsverksamhet på ett utomordentligt sätt. Som en del av Kiilto har vi utmärkta möjligheter att växa i de nordiska länderna.”

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Greger Ericsson, verkställande direktör PEQ Invest II AB, 0708 73 57 75

Ove Sigvardsson, verkställande direktör TM Progress AB, 0702 38 47 66

 

Om TM Progress

TM Progress är ett helsvenskt företag med ett enda fokus – golvavjämning. Vi har över 40 års erfarenhet och utvecklar, tillverkar och säljer helt i egen regi. Idag är vi rikstäckande med leveranser i säck, moderna pumpbilar eller entreprenad. Entreprenaderna utförs via vårt nätverk av certifierade TM Entreprenörer. Försäljning sker via våra fem försäljningskontor i Sverige eller vår proffsbutik i Skarpnäck, Stockholm. Mer information finns på www.tmprogress.se

 

Om PEQ

PEQ är ett svenskt Private Equity bolag som genom sina fonder investerar i och utvecklar små- och medelstora svenska bolag. Vårt mål är att ge våra investerare en god avkastning genom att öka värdet på de bolag vi investerar i. För att lyckas med det är vi en aktiv och engagerad ägare som strävar efter att verka som ett stöd och katalysator i bolagen och därmed öka deras utvecklingstakt, tillväxt och lönsamhet. Mer information finns på www.peqab.se.